vereniging

Bestuur


Josephine Floor, voorzitter

  

Bart van Heijnsbergen, secretaris

Veedijk 39, Berlicum


John Hart, penningmeester

 

Thomas Hart, alg. bestuurslid


Lia van Ballegooijen, alg. bestuurslid

Lid worden?


De contributie bedraagt € 27,50.

 

Over te maken naar de

penningmeester E.B.C.N.

IBAN : NL30RABO0191952427

BIC: RABONL2U


Opzeggingen vóór 1 december

per e-mail aan de secretaris.


Pups en pupbemiddeling

Op dit moment zijn er geen pups beschikbaar.

Mocht u geinteresseerd zijn, lees tevoren vooral even het artikeltje hiernaast.


U kunt contact opnemen met de pup bemiddelaar.


Gedrag/Temperament


De hond past zich aan iedere omgeving aan, zolang hij maar regelmatig voldoende extra beweging en ruimte krijgt. Hij heeft een intelligente en oplettende uitdrukking en is, mits goed opgevoed mentaal evenwichtig. De Epagneul Breton is een veelzijdige staande hond, voor iedere wildsoort en ieder terrein, die zijn grote jachtpassie vroeg ontwikkelt. 


Het vereist daarom tijdig de nodige aandacht om zijn aangeboren jachteigenschappen te beheersen en in goede banen te leiden. 

De Epagneul Breton is, als gevolg van zijn energieke zoekdrift, zijn grote uithoudingsvermogen en zijn ruime veldaanpak tot extra jachtprestaties in staat. Zijn gedreven wil om te vinden, stelt hem in staat om zowel vóór als na het schot moeilijk te vinden wild voor te staan of te apporteren. Het correct omgaan met deze zo wezenlijke eigenschappen vraagt om een weloverwogen en consequente aanpak. Zonder de juiste begeleiding en de nodige voorzorgen kunnen deze mooie raskenmerken verworden tot een vorm van ongebreideld jakkeren en het verstorend achtervolgen van gezond wild.  

Seb van de Moerwegel


Beste continentaal
staande hond van 2021


Fokker: Theo Misseghers


Eigenaar/voorjager Theo Carbijn


In Memoriam


Peter W. Bahlke

 5 februari 1944 - 1 mei 2022


 

Op zondag 1 mei 2022 is Peter Bahlke overleden.

Peter werd keurmeester voor continentale en Britse staande honden, retrievers en spaniels en later nog voor zweethonden na zijn echt actieve carrière als voorjager

Peter was een échte hondenman en is jarenlang voorzitter geweest van onze vereniging. Hij trainde zijn Bretonnen in hun volledige vrijheid en bracht ze ook regelmatig zelf uit op de veldwedstrijden. Zowel in Nederland als in het buitenland behaalde hij vele prijzen o.a won hij een wereldkampioenschap en de Coupe de France  Hij had oog voor een goed bewegende en jagende hond waarbij vrijheid en talent voor hem maatgevend waren en de Breton lag hem precies om die eigenschappen erg na aan het hart. 


Peter was voorzitter van de JWR, lid en later voorzitter van het FTC en tevens voorzitter van de FCI commissie voor Continentaal Staande Honden.

Velen van ons kwamen hem dan ook regelmatig tegen bij de Championnats in het voorjaar en wereldkampioenschappen in het najaar georganiseerd door de AICEB en FCI waar hij steevast uitgenodigd werd om te keuren. 


Peter was een gerenommeerd en gerespecteerd keurmeester  in binnen- en  buitenland, nadat hij zijn echt actieve jaren als voorjager achter zich had gelaten werd keuren zijn nieuwe passie.

Beste continentale staande

hond 2020


Quin de Peñalobera


Vader: Goku de Kronnelar


Moeder: Ochina de Peñalobera


Eigenaar Theo Misseghers,

voorjager Gilbert Harte.

Beste Staande hond in de jeugd


Bart van Heijnsbergen is met zijn hond Nervi Ruisseau de Bétail beste Staande hond in de jeugd van 2019 geworden.

Hans Caris: pup bemiddeling


Vanaf juni 2018 zal de pup bemiddeling gerealiseerd worden door Hans Caris.

 

Hans is op de hoogte van beschikbare of te verwachten nesten bij die fokkers die de dekkingen overeenkomstig de daarvoor geldende regels hebben aangemeld

Bij belangstelling voor een pup dient u zelf contact op te nemen met de betreffende fokker(s) voor het maken van afspraken. De aanschaf van een pup wordt overeengekomen tussen de fokker en de nieuwe eigenaar van een pup.

 

De EBCN kent een verenigingsfokreglement. In verband met de opname in het Stamboek voor Rashonden en de afgifte van Stambomen moet de fokker zich ook houden aan het Basisreglement Welzijn en Gezondheid (BWG) van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (RvB). Dit reglement maakt deel uit van het Kynologisch Reglement van de RvB.

 

De Breton is geen populaire rashond in Nederland, zeker niet in vergelijking met rashonden welke die populariteit wel genieten. Er wordt weinig maar meestal wel heel selectief gefokt. De mogelijkheid bestaat dat u als aspirant koper van een pup enige tijd zult moeten wachten tot er pups beschikbaar komen.

 

Hans Caris is (op nette uren) telefonisch bereikbaar op 06-30055184 of per e-mail.

Nadal wint de 'hond van het jaar show'


Gerie Colaris is met haar Breton Nadal bij de “Hond van het jaar show” op de 1e plek geëindigd van rasgroep 7.