vereniging

Bestuur


Josephine Floor, voorzitter


Lia van Ballegooijen, secretaris


John Hart, penningmeester

 

Thomas Hart, alg. bestuurslid


Nelleke Visbeen, alg. bestuurslid

Lid worden?


De contributie bedraagt € 27,50.

 

Over te maken naar de

penningmeester E.B.C.N.

IBAN : NL30RABO0191952427

BIC: RABONL2U


Opzeggingen vóór 1 december

per e-mail aan de secretaris.


De link naar Facebook werkt niet als gevolg van recente Europese regelgeving die dat verbiedt.

Pups en pupbemiddeling

Op dit moment zijn er geen pups beschikbaar.

Mocht u geinteresseerd zijn, lees tevoren vooral even het artikeltje hieronder.


U kunt contact opnemen met de pup bemiddelaar.

Gedrag/Temperament


De hond past zich aan iedere omgeving aan, zolang hij maar regelmatig voldoende extra beweging en ruimte krijgt. Hij heeft een intelligente en oplettende uitdrukking en is, mits goed opgevoed mentaal evenwichtig. De Epagneul Breton is een veelzijdige staande hond, voor iedere wildsoort en ieder terrein, die zijn grote jachtpassie vroeg ontwikkelt. 


Het vereist daarom tijdig de nodige aandacht om zijn aangeboren jachteigenschappen te beheersen en in goede banen te leiden. 

De Epagneul Breton is, als gevolg van zijn energieke zoekdrift, zijn grote uithoudingsvermogen en zijn ruime veldaanpak tot extra jachtprestaties in staat. Zijn gedreven wil om te vinden, stelt hem in staat om zowel vóór als na het schot moeilijk te vinden wild voor te staan of te apporteren. Het correct omgaan met deze zo wezenlijke eigenschappen vraagt om een weloverwogen en consequente aanpak. Zonder de juiste begeleiding en de nodige voorzorgen kunnen deze mooie raskenmerken verworden tot een vorm van ongebreideld jakkeren en het verstorend achtervolgen van gezond wild.  

Hans Caris: pup bemiddeling


Vanaf juni 2018 zal de pup bemiddeling gerealiseerd worden door Hans Caris.

 

Hans is op de hoogte van beschikbare of te verwachten nesten bij die fokkers die de dekkingen overeenkomstig de daarvoor geldende regels hebben aangemeld

Bij belangstelling voor een pup dient u zelf contact op te nemen met de betreffende fokker(s) voor het maken van afspraken. De aanschaf van een pup wordt overeengekomen tussen de fokker en de nieuwe eigenaar van een pup.

 

De EBCN kent een verenigingsfokreglement. In verband met de opname in het Stamboek voor Rashonden en de afgifte van Stambomen moet de fokker zich ook houden aan het Basisreglement Welzijn en Gezondheid (BWG) van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (RvB). Dit reglement maakt deel uit van het Kynologisch Reglement van de RvB.

 

De Breton is geen populaire rashond in Nederland, zeker niet in vergelijking met rashonden welke die populariteit wel genieten. Er wordt weinig maar meestal wel heel selectief gefokt. De mogelijkheid bestaat dat u als aspirant koper van een pup enige tijd zult moeten wachten tot er pups beschikbaar komen.

 

Hans Caris is (op nette uren) telefonisch bereikbaar op 06-30055184 of per e-mail.

Statuten van de EBCN

klik om te downloaden.