veldwedstrijden_2024

Veldwedstrijden voorjaar 2024

Koppel Trofee - drie dagen CACIT koppelwedstrijden door de Continentaale en Breton


Zeeland, 15, 16 en 17 maart 2024

Ell - 17 maart - Continentaal 1 koppel CACIT - organisatie Continentaale

De laatste dag van deze driedaagse liepen wij in de velden van Theo Carbijn. Keurmeesters waren wederom Eric Mulders en Wilma Rodenburg met als aspirant Gerda Mulders.


Er was zeer slecht weer voorspeld dus we vreesden het ergste, maar het tegendeel was waar. Prima temperatuur en een lekker windje met af en toe het zonnetje erbij. Er zaten verschrikkelijk veel hazen en die gooiden voor menig hond roet in het eten.


Prachtige velden met ruim voldoende patrijs. Er deden twee Vizsla’s mee van Lies van Essen en Monique van Rozendaal en hoewel die niet in de prijzen vielen hebben die wel een paar keer een prachtig patron laten zien. De korthaar staat voor en de Vizsla ziet dat, gooit zich ook om en patroneert de andere hond zonder hem dus te hinderen.

Zo waren er wel meer mooie momenten gedurende deze drie dagen.


Er vielen twee kwalificaties en dus kon de beker uitgereikt worden.


1 U – Pelle Südwest (DSK) – eig./vj. Theo Carbijn

2 ZG – Aybo (DSL) – eig./vj. Theo Carbijn


Samen met de beker werd ook nog een mooie pet van de Amerikaanse Breton Club gedoneerd door Will Crowe, veldwerk keurmeester uit Amerika.

St Annaland - 16 maart - Continentaal 1 koppel CACIT - organisatie Continentaale

Dag twee van de koppel driedaagse ging van start in de velden die menigeen kent als de velden van Arne van Vossen. Altijd goede patrijzenstand, maar het weer werkte vandaag niet echt mee. Hoewel we het in Heikant niet helemaal droog hielden was het daar toch prima weer voor een veldwedstrijd. Hier in Sint Annaland stond een hele gure harde wind en langs de kant stond je echt te kleumen.


De keurmeesters van vandaag waren Wilma Rodenburg en Eric Mulders met als aspirant Gerda Mulders. Een paar goede koppels gezien en mooie punten op fazant, maar die tellen pas mee na 1 april helaas.

Ook vandaag bleek toch echt wel dat het heel moeilijk is om in koppel te lopen. Zeker wanneer de hond er eigenlijk nog niet klaar voor is. Je moet het samen doen in zo’n wedstrijd en dat is ook het mooie ervan, maar lastig blijft het.

Er zijn dus geen kwalificaties gevallen en we vreesden al bijna dat de trofee niet uitgereikt zou gaan worden. Nog één wedstrijd te gaan!

Heikant - 15 maart - Continentaal 1 koppel CACIT - organisatie Breton 

Deze vrijdag was de eerste dag van een koppel driedaagse georganiseerd in samenwerking met de Continentale Staande Honden Vereniging.

Altijd weer bijzonder dat wij dit gezamenlijk kunnen en mogen organiseren mede dankzij de vele veldheren die hun veld beschikbaar hadden gesteld.

Onze Breton Club beet het spits af en we waren te gast in de mooie velden rond Heikant in Zeeuws Vlaanderen.

Prachtige tarwevelden met ruim voldoende patrijs, maar ook de hazen lieten geen verstek gaan en wederom was dat toch voor een aantal honden heel moeilijk te weerstaan.


De keurmeesters waren Eric Mulders en Gert Jan Scheffer.

Samen met de keurmeesters liep ook Gerda Mulders als aspirant mee in het veld en Nelleke Visbeen liep mee in het kader van een “snuffelstage”. Tevens mochten wij Will Crowe, een Amerikaanse keurmeester, verwelkomen, die als gast aanwezig was.

Er liepen dus best veel mensen in het veld, maar de honden leken daar niet van onder de indruk.

Deze dag bleek weer, dat het lopen in koppel een hele mooie, maar ook lastige discipline is en ondanks de mooie patrijzenstand en de prachtige velden vielen er geen kwalificaties.

Prachtig arrêt.

Nationale Kampioenschaps Veldwedstrijd CAC


Continentaal 1 solo

Tungelroy, 2 maart 2024


Na alle regen van de afgelopen tijd eindelijk een prachtige dag met zon, een aangename temperatuur en dito windje!

Het beloofde dus een mooie dag te worden. We konden 2 groepen laten lopen, omdat ook Theo Carbijn zijn veld ook beschikbaar had gesteld en zo kon iedereen die ingeschreven had deelnemen. Veel dank dus weer aan de veldheren voor het mogelijk maken van deze veldwedstrijd.


Beide groepen hadden heel veel last van de hazen, die in ruime hoeveelheid aanwezig waren en ondanks de prachtige afwisselende biotoop en de mooie grote velden was het dus heel moeilijk om te scoren op patrijs. De hazen waren voor veel honden de grote stoorzender.


Er vielen in één groep toch twee kwalificaties.


Groep 1 werd gekeurd door Gert Jan Scheffer:

1 U  - Proud van de Moerwegel (EB) – eig./vj. Thomas hart

G – PouPou van ’t Peelhof (EB) – eig./vj. Joep Rooijakkers


Groep 2 werd gekeurd door Eric Mulders en in deze groep is helaas geen kwalificatie gevallen.

Jeugd wedstrijd rubriek A, B en C

Beegden, 20 febriari 2024


Opnieuw mochten wij onze jeugd veldwedstrijd houden in de mooie velden rondom Beegden.

Een jarenlange traditie met een hele mooie mix van de verschillende rassen op één dag. Het zou de mooiste droge dag van de week worden met een milde temperatuur en een lekker windje. Wild in overvloed in prachtige afwisselende velden zoals we dat al jaren zien in Beegden. De veldheren brachten de deelnemers perfect naar de velden met wild en het werd dan ook een prachtige dag met een hele mooi resultaat.


Bij Beegden hoort ook een barrage tussen de beste honden van de dag die gaan strijden om de Maas en Peel beker. Er waren 3 honden met een kwalificatie Uitmuntend in groep 1 en de keurmeesters vonden alle drie de honden barrage waardig. Er was dus eerst een onderlinge barrage nodig tussen die honden, gelopen in solo, om uit te maken wie van deze drie uiteindelijk naar de echte barrage zou gaan.

Dat werd Aro de Casa Ato van Sjaak Bolle. De andere 2 honden in de barrage waren Toryne van de Kütersteen de Epagneul Picard van Maud Maas-Ramakers en Siem de Vizsla van Mareen van London.


Het was een waar spektakel om te zien en uiteindelijk heeft Sjaak Bolle met zijn Engelse Setter Aro de Casa Ato de barrage gewonnen. Hij kreeg dus ook de Maas en Peel beker uitgereikt. Einde van een prachtige dag waar we allemaal hebben kunnen genieten van het vele wild en mooi hondenwerk!


Er waren 3 groepen.

Groep 1 werd gekeurd door Henk Companjen:

1U – Aro de Casa Ato (ES) – eig./vj. Sjaak Bolle

2U – Sharptails Dante (ES) – eig./vj. Elly Lam

3U – Voyou van de Moerwegel (EB) – eig./vj. Josephine Floor

G – Ato de Casa Ato (EB) – eig./vj. Lia van Ballegooijen


Groep 2 werd gekeurd door Walter Klijsen:

1 ZG – Toryne van de Kütersteen (EP) – eig./vj. Maud Maas-Ramakers

2 ZG – Ippon Hit V.’T Patriz’n Laand (GM) – eig./vj. Sonja de Ruiter

3 G – Bodien (Slowaakse RSH) – eig./vj. WK Schot


Groep 3 werd gekeurd door Eric Mulders:

1 ZG – Siem (Vizsla) – eig./vj. Mareen van London

2 G – Cita Ze Zabraného (CF) – eig./vj. Maschja Spekle

3 G – Spartacus du Rio Parana (DSK) – eig./vj. Tonnie Derks


Int Kampioenschapsveldwedstrijd CACIT

Continentaal I solo

17 februari – Grathem


Op deze zaterdag werd onze eerste veldwedstrijd van het jaar gehouden en traditie getrouw o.a. in de mooie velden rond Grathem. Het was al wekenlang aan het regenen en de toestand van de velden was lang niet overal goed te noemen. Dankzij de inspanningen van alle veldheren en hun perfecte begeleiding  konden we toch een prachtige wedstrijd organiseren met twee groepen. Heel veel dank daarvoor! 

Het werd een mooie dag met veel patrijzen en nog veel meer hazen.


Er waren twee groepen.

Groep 1 werd gekeurd door Eric Mulders en Didier Horman. Aspirant keurmeester Gerda Mulders liep met laatstgenoemde mee.

1U – Pan Südwest (DSK) – eig. Theo Carbijn/vj. Lander Vanoverstraten

2U – Aybo (DSL) – eig./vj. Theo Carbijn


Groep 2 werd gekeurd door Henk Companjen en Freddy Indekeu. Nelleke Visbeen liep mee als een zogenoemde snuffelstage.

1U – Speed van de Moerwegel (EB) – eig. Theo Misseghers/vj. Gilbert Harte

2U – M’Kiki De la Louviere En Campagne (BFP) – eig./vj. Walter Klijsen

foto onder


In beide groepen werd een 1e uitmuntend gegeven en dus moest er voor de beste hond van de dag een barrage gelopen worden. Winnaar van deze barrage werd Pan Südwest (roepnaam Perre)

Aan hem werd dan ook de Greeve bokaal uitgereikt!

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.