2019 internationaal

Najaars Kampioenschap Breton bij Nis in Servië

Veldwedstrijden internationaal 2019

Wil van de Langenberg heeft met zijn teef Coenobium Lika de hoofdprijs gewonnen bij het najaars kampioenschap van de AICEB in Servië.

Als team was er geen uitslag voor Nederland, maar individueel had Wil met zijn hond het hoogst haalbare behaald en Lika werd beste teef van de wedstrijd na een barrage gelopen te hebben.


De omstandigheden waren zeer moeilijk. Het was heel warm en het had al in geen weken geregend dus echt een prachtig resultaat in een veld waar alleen de beste Bretonnen zich met elkaar kunnen meten.


Daarmee werd Wil met Lika dan ook wereldkampioen!


Gefeliciteerd Wil!!!


Foto Wil met keurmeesters en zijn tegenstander in de barrage.


Achter : voorzitter van de Franse Breton Club Yve Joncour, de Spaanse keurmeester Recondo, voorzitter van de AICEB Christian Gunther, Italiaanse keurmeester Giuseppe Molinari en de Servische keurmeester Djordievic.

Voorste rij : de Fransman Goffi, Cacic uit de Oekraïne, Wil van de Langenberg en de Italiaan Boschi.


Links: de Wereld Cup uit handen van Christion Gunther.

De Jachthond wijdde een uitgebreid artikel aan Wil, Lika en het kamioenschap, wat u hier kunt downloaden.

Jacht op de houtsnip in Bretagne

Trégarvan, Frankrijk

5 — 7 december 2019


We hebben een team af kunnen vaardigen naar Trégarvan in Bretagne (Frankrijk) aan een veldwedstrijd op de houtsnip. Deze werd voor de eerste keer georganiseerd door de AICEB en er deden 7 landen aan mee. Het was een prachtige wedstrijd om mee te maken. Een heel bijzondere vorm van jagen die de Breton eigenlijk op het lijf geschreven is.

In ons blad van voorjaar 2020 zal een uitgebreid verslag komen over dit evenement waarbij Nederland als team noch individueel een kwalificatie kon halen, maar zoals de president van de Franse Breton Club al aangaf was het een thuiswedstrijd voor de Fransen!

Wel werd nog speciaal de hond van Thomas Hart benoemd, Napoleon van de Lidse Hei.

Hij kreeg de complimenten van de keurmeester over de manier waarop de hond gejaagd had in het bos en hij vond het dan ook zeer jammer dat Napoleon niet voor wild gebracht kon worden.

Walter Kleijsen was op uitnodiging van onze vereniging als keurmeester afgereisd naar de punt van Bretagne en hij zal in ons volgende bulletin een korte persoonlijk impressie geven van de wedstrijd.
Foto rechts : het Nederlandse team, daaronder Thomas Hart met zijn honden.

Onder Milk de la Source aux Perdrix (foto Jean-Michel Gau)